Bregantova po obisku izolske bolnišnice: Številke bodo visoke vsaj še 14 dni

IZOLA – Vodja kabineta na ministrstvu za zdravje dr. Tina Bregant se je na današnjem obisku v Splošni bolnišnici Izola (SBI), seznanila z aktualnim stanjem v bolnišnici ter cepljenjem zaposlenih proti covidu-19.

Izrazila je veselje nad solidarnostjo bolnišnic, ki so pripravljene sprejeti bolnike s covidom-19 tudi iz drugih regij. Kot je opozorila, so številke v bolnišnicah in na intenzivnih enotah še vedno visoke in tako bo vsaj še 14 dni.

Direktor SBI Radivoj Nardin je zagotovil, da bodo držali obljubo in pomagali tako bolnikom s covidom-19 kot tudi ostalim, da čim prej pridejo do zdravnika ter do primerne oskrbe. Navedel je, da je v Izoli zdaj že polovica bolnikov s covidom-19 iz drugih regij.

“Situacija v slovenskih bolnišnicah je resna, vendar s skrajnimi napori zdravstvenih delavcev še obvladljiva. Skupaj bomo tudi ta zimski val epidemije, ki je za vse težak, zmogli,” je po obisku SBI povedala Bregantova.

Spomnila je, da covid-19 ni edina bolezen, s katero se soočamo, hkrati pa pozdravila za začetek februarja načrtovano odprtje znatno okrepljenega oddelka za radiologijo v SBI, ki bo velika pridobitev za bolnike, poroča STA.

Do sedaj se je v izolski bolnišnici cepilo že 460 zaposlenih, v naslednjem tednu naj bi se cepilo še 38 zaposlenih.

Uredništvo