Brat poslanke Meire Hot obtožen nasilništva

Marko Hot, brat poslanke Meire Hot (na fotografiji), se bo na koprskem okrožnem sodišču zagovarjal zaradi nasilništva. Foto: Facebook

PORTOROŽ, KOPERMarko Hot (37) brat poslanke v državnem zboru Meire Hot, je obtožen nasilništva, poročajo Slovenske novice. V petek je bil na koprskem okrajnem sodišču izveden predobravnavni narok, v katerem Hot krivde ni priznal.

 

Incident se je zgodil 25. julija v Portorožu, v bližini gostilne Stara oljka, katere direktor je  po uradnih podatkih Tito Hot. Tito je prav tako poslankin brat. Skupina Ljubljančanov naj bi parkirala na tamkajšnjem parkirišču, eden od njih je hotel pri grmičevju, stran od cestišča in pogledov radovednežev, urinirati. To je opazil Tito Hot in mu baje grobo prihitel povedati, da naj se odstrani, kar je Ljubljančan storil. Odšel je proti avtu, kjer naj bi ga čakala brat in bratranec. Kot poroča medij, se je poleg Tita pri avtomobilu Ljubljančanov znašel še Marko Hot, s psom pasme akita inu. Sprli so se, Marko Hot pa je baje na Ljubljančane ščuval japonsko akito. Gre za pasmo psov, ki so jo imeli nekdaj za pasje boje. Da je kri zavrela, priča tudi podatek, da naj bi Marko Hot vpil, da je parkirišče njegovo, da tam nimajo kaj parkirati, in prvi dvignil roko, da bi enega od moških udaril. Ljubljančan ga je prehitel, ga udaril, zaradi česar je Hot padel na tla.

 

Marko Hot na fotografiji s svojim psom. Foto: Facebook

Pet moških v črnem

Takrat je iz smeri Stare oljke priteklo kakšnih pet moških v črnem, pravi obtožnica. Ljubljančani so se, očitno sluteč težave, razbežali. Alen B. je tekel proti Luciji, brata Aleks in Marko B. pa proti središču Portoroža. Zatekla ste se v hotel Kempinski in poklicala policijo. Ko sta policista z njima opravila pogovor, sta se odpravila poiskati njunega bratranca in napadalce. Pred hotelom pa so se malo zatem znašli zdaj obtoženi Pirančan Marko Hot, 25-letni Nikola Nikolić in 26-letni Milutin Stefanović. Marko je znova zbežal, Aleksu pa tokrat ni uspelo pobegniti, trojica naj bi ga pretepla do krvi. Brcali so ga, z rokami tepli po glavi in telesu, jim očita državno tožilstvo.

Pretepeni je znova poklical policijo, a je Hot s pajdašema s kraja dogodka že odšel. S pomočjo nadzornih kamer in prič je policija ugotovila, da sta bila v incident pri parkirišču vpletena brata Hot, pred Kempinskim pa naj bi Aleksa pretepli Marko Hot, ki so ga isti dan pridržali, in takrat še neznana storilca. Policisti so ju prijeli nekaj dni kasneje v Portorožu in ju pridržali, preiskovalna sodnica je za oba odredila pripor.

 

Na dan njunega pridržanja je v stanovanje v bloku v Luciji, kjer sta nelegalno živela Nikolić in Stefanović, vlomil četrti storilec. 29-letni Srb z začasnim bivanjem v Portorožu je vlomil  skozi balkonska vrata in se pri tem hudo porezal s steklom. Našli so ga, tako Slovenske novice, po krvavih sledeh, ki so vodile v stanovanje, kamor se je skril. Odnesel je torbo z vsebino, so avgusta poročali policisti. Zanj se domneva, da je četrti član družbe, ki je z vlomom pravzaprav hotel pomagati Srboma. Tudi tega so priprli in z odredbo preiskali stanovanje vlomilca in priprtih nasilnežev. Takrat so ugotovili, da se Nikolić predstavlja z lažnim imenom, ter da ga čakajo v beograjskem zaporu, ker je bil pravnomočno obsojeen zaradi prometa z drogo.

Medtem ko Nikolić ostaja priprt, glede krivde za nasilništvo in lažno overitev se še ni izrekel, sta Stefanović in Hot krivdo zanikala. Odvetnik oškodovanca Boris Grobelnik, Boštjan Penko, ki brani Stefanovića, Monika Mavsar pooblaščenka Hota in odvetnik Nikolića, Miloš Zarić so enotno predlagali, da se obdolžilni predlog tožilstva umakne. Zdaj bi se radi poravnali sami. Na kakšen način, lepo ali grdo, ni znano.

Uredništvo