Borut Pahor: Skupne patrulje boljše za zdaj, kot rezilna žica na zahodni meji že sedaj

Predsednik Republike Slovenije na socialnem omrežju Instagram, foto: instagram

Socialna omrežja, predvsem za neizkušene v odnosih z javnostjo leve politike, so se v preteklosti že večkrat izkzala za past, v katero so se še prehitro ujeli in razkrili laži. Laži, katere so pred tem ti koalicijski politiki brezsramno pripovedovali slovenskemu narodu v kamere dominantnih medijev, ki so nato te laži še ideološko ohranjali pri življenju in jih širili med prebivalce Slovenije.

Zunanji minister Miro Cerar je na socialnih omrežjih že pred tedni priznal neuspeh svojega vodenja, najprej države, nato pa še njene zunanje politike, ki je pripeljalo Slovenijo do točke tik pred izgonom iz schengenskega območja.

Poraz priznal tudi predsednik RS Pahor

Brez mešanih policijskih patrulj bi Slovenijo zadeli enostranski italijanski ukrepi, foto: twitter

Nedavno pa je kruto resnico, da je bila Slovenija tik pred enostranskim italijanskim zaprtjem zahodne meje z rezilno žico, kot jo še vedno napoveduje italijanski notranji minister Matteo Salvini in zanjo še vedno navija deželni predsednik FJK Massimiliano Fedriga. Ravno mešane policijske patrulje, katere naj bi predlagal zunanji minister Cerar, naj bi Italijo odvrnile od ograjevanja Slovenije, kot to sedaj slovensko javnost prepričujejo dominantni mediji.

Dejansko pa so bile mešane policijske patrulje na zahodni meji miloščina Italije nesposobni slovenski vladi Marjana Šarca za poletno turistično sezono, preden nam bo Italija zaradi neuspeha slovenske politike zaščititi balkansko schengensko mejo, dokončno ožičila zahodno mejo.

Uredništvo