Borisu Kobalu leto in tri mesece pogojne zaporne kazni

Boris Kobal je kaznivi dejanji priznal.

CELJE – Predobravnalni narok na Okrožnem sodišču v Celju se je danes zaključil s priznanjem krivde, sledila je sodba zaradi plagiatorstva in goljufanja; Borisu Kobalu je celjska sodnica Maja Manček Šprin, ki je v celoti sledila sporazumu o priznanju krivde obtoženega, za vsako kaznivo dejanje izrekla osem mesecev pogojnega zapora, enotno kazen pa 15 mesecev pogojne zaporne kazni, s preizkusno dobo treh let.

 

Pred izrekom sodbe je Kobal sodnici dejal, da je v življenju naredil veliko neumnosti, da pa je kraja in prodaja tujega dela, kot svojega, neumnostni rekord in dodal, da je dejanje storil v hudi osebni stiski, v kateri se je znašel po ločitvi.

Tožilka Simona Kuzman Razgoršek je po razglasitvi sodbe povedala, da je imel obsojeni veliko olajševalnih okoliščin: priznanje krivde, ni v drugem kazenskem postopku, ni bil obsojen, prav tako pa to, da je takoj po dejanju poravnal škodo.

Celjsko gledališče, ki bo razmislilo o pritožbi na izrečeno kazen, od igralca terja še 34 tisoč evrov zaradi domnevne škode, Kobalov zagovornik Miha Kunič pa “da je znesek, ki ga gledališče zahteva od njegove stranke absolutno pretiran in absurden”.

Kobal in gledališčniki pa se bodo, napoveduje SLG Celje, srečali še v premoženjski tožbi.

Uredništvo