Bobri s Krpanom prihajajo v Sežano

V Sežani bodo predvajali animirani film Martin Krpan, foto: facebook

V Sežani se bo jutri ob 10. uri pričel kulturni festival BOBRI na potepu v Sežani 2018, ki bo potekal od 21. Januarja do 8. Februarja in se bo odprl s predvajanjem kratkega filma KINO BONTON, ki je nastal na poletni delavnici animiranega filma v Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači.

Na festivalu bodo predvajali tudi animirane filme Martin Krpan, Kralj Matjaž in Peter Pan ter druge animirane filme, z dogodkom pa bodo povezani tudi drugi dogodki, med drugim tudi delavnice, namenjene tako mlajšim, kot starejšim. Vstop na predvajanja je brezplačen, festival pa bo potekal tako v Kosovelovem domu, kot v Sežanski knjižnici Srečka Kosovela. Celoten program prireditev si lahko ogledate na povezavi.

Bobri prihajajo na potep v Sežano, foto: facebook

Bobri, ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje, letos praznuje 10. obletnico, v tem času pa so zrasli v eno najpomembnejših prireditev v Sloveniji, posvečenih kulturno-umetnostni vzgoji. Prvo leto se je brezplačnih kulturnih dogodkov razveselilo 7000 obiskovalcev, lani, na 9. festivalu, pa že več kot 17.000, festival pa se širi tudi iz Ljubljane, saj se bodo Bobri letos odvijali tudi v Domžalah in Sežani.

Sebastjan J