Bioterme o dvojnih cenah ponudb za turistične vavčerje: Prišlo je do napake, bone bodo gosti enakovredno unovčili za vse rezervacije

Hotel Bioterme Foto: Bioterme

Po poročanju portala Nova24 TV se je na spletu pojavila ponudba Bioterm Mala Nedelja, iz katere je razvidno, kako naj bi nekateri ponudniki turističnih nastanitev zlorabljali turistične bone na način, da naj bi zviševali ceno oziroma namesto sto odstotnega popusta ponudili le polovičnega. V Biotermah Mala Nedelja zatrjujejo, da je prišlo do interne napake pri komunikaciji, kako oblikovati dodatno ponudbo, ki jo bo moč unovčiti s turističnimi boni, “za katero se stranki in vsej javnosti iskreno opravičujemo”. Dodajajo, da naj bi bilo glede načina koriščenja bonov ter navodil in priporočil pristojnih služb še vedno veliko nejasnosti, zaradi česar naj ne bi še oblikovali ponudbe za turistične bone. “Zagotavljamo pa, da bodo lahko naši cenjeni gostje, če pristojne službe ne bodo določile drugače, turistične bone enakovredno unovčili za vse rezervacije, ne glede na način plačila,” sporočajo.

 

Spletni uporabnik je objavil ponudbo Bioterm Mala Nedelja, iz katere je razvidno, da bi za Paket Poletje FM po redni ceni plačali 570 evrov po osebi, otroka, stara 8 in 4 leta, pa bi imela 100 odstotni popust, kar pomeni, da bi letovala zastonj. Skupaj bi tako 10-dnevni paket stal 1140 evrov. Kar 510 evrov več pa bi morali za isti paket odšteti, če bi se odločili ponudbo plačati s turističnimi boni za zagon turizma v Sloveniji.

Cena po osebi bi bila torej 20 evrov nižja, a bi ima otroka zgolj 50 odstotni popust, kar pomeni, da bi morala še vseeno doplačati kar 550 evrov! Kot vse kaže, so se nekateri ponudniki odločili zlorabiti vavčerje na način, da bi posameznik plačal za isto storitev mnogo več, če bi se jih odločil koristiti, kar pa je v nasprotju z učinkom, ki ga je želela doseči vlada.

 

Foto: twitter

Na to ponudbo so se že odzvali številni Twitter uporabniki, ki so takšne prakse obsodili kot goljufijo in vladi predlagajo, naj odpre poseben elektronski naslov, kamor bodo posamezniki lahko pošiljali takšne sporne ponudbe. In ne le to, kot izhaja iz zgornje ponudbe, bi manj plačali za nočitev s polpenzionom, torej bi bila v ceno všteta tako zajtrk kot večerja, ob uporabi vavčerjev pa bi plačali kar 1650 za nočitve z zajtrkom. Narobe svet, kot da se posamezni ponudniki želijo znebiti gostov, lahko ob takšnem odiranju državljanov preberemo na Twitterju.

 

Kako komentirajo tako sporno prakso zaračunavanja svojih storitev oz. ponudb, smo povprašali tudi v samih Bioermah Mala Nedelja. Tam zatrjujejo, da je prišlo do interne napake pri komunikaciji, kako oblikovati dodatno ponudbo, ki jo bo moč unovčiti s turističnimi boni, “za katero se stranki in vsej javnosti iskreno opravičujemo”. Dodajajo, da naj bi bilo glede načina koriščenja bonov ter navodil in priporočil pristojnih služb še vedno veliko nejasnosti, zaradi česar naj ne bi še oblikovali ponudbe za turistične bone. “Zagotavljamo pa, da bodo lahko naši cenjeni gostje, če pristojne službe ne bodo določile drugače, turistične bone enakovredno unovčili za vse rezervacije, ne glede na način plačila. V največji meri bomo poskrbeli, da se bodo naši cenjeni gostje pri nas počutili varno, udobno in dobrodošlo. Ko bomo prejeli natančna navodila, bomo ustrezne ponudbe tudi objavili.”

 

Na njihovo ponudbo se je sicer odzval ekonomist in nekdanji minister dr. Matej Lahovnik, ki je na Twitterju zapisal, da so “včasih goljufive peke namakali v Ljubljanico, zdaj pa imamo tržne inšpektorje za to, da opravijo pregled in ob zlorabah izrečejo vzgojno kazen”. Na inšpektorjih je sedaj, da se odpravijo na teren in preprečijo takšne zlorabe.

Vir: Nova24 TV/ Barbara Majdič