Bazoviški kolesar Andrea Bossi ostaja v komi

Minuli vikend, 24. Avgusta okrog ene ure popoldne, se je nad Krasom in Bazovico razbesnela nevihta, katere bliski so bili vidni vse do Trsta.

Ravno takrat se je čez Bazovico iz kolesarjenja po okoliških poteh vračal 50. letni Andrea Bossi, ki je med nevihto utrpel udar strele.

Našel ga je pohodnik

Andrea Bossi na svojem kolesu, foto: facebook

Nezavestnega brez srčnega utripa, ga je našel pohodnik v bližini, ki je takoj poklical reševalce. Kljub uspešnemu oživljanju so ostali strahovi, da bi Andrea lahko utrpel možganske poškodbe, saj nezavesten ni dihal nekaj minut.

Andrea je bil odpeljan na intenzivni oddelek katinarske bolnišnice, kjer pa je družina nedavno sporočila, da zanj ni več upanja o okrevanju. »Da, Andrea je v komi, iz katere se ne bo več prebudil. Stežka smo, družina in prijatelji sprejeli to dejstvo.« je žalostno novico sporočila njegova sestra.

»Čakala sem ga, da pride na kosilo, vedno je bil točen. Ob pol enih me je začelo skrbeti, saj nikoli ni zamujal, drugače bi me obvestil. Nekaj pred drugo uro sem ga poklicala in policisti so me obvestili, da je moj sin v bolnišnici.« je povedala njegova mama.

Za enkrat še ni znano, ali se je Andrea skušal skriti pod drevo, s čimer se je še bolj izpostavil nevarnosti. Vendar je bilo ob nesreči očitno, da je električni udar razklal njegovo kolesarsko čelado na pol, kar bi bila lahko tudi posledica direktnega udara strele v njegovo telo.

Uredništvo