BARCOLANA 49

Naslednjih 10 dni bo Trst dihal v ritmu jadralnega športa, foto: barcolana.it

Danes se pričenja že 49. Barcolana, ki s svojim dogajanjem vsako leto spremeni Trst v prestolnico jadralnih užitkov, z dogajanjem tako na morju, kot kopnem. Vrhunec letošnje prireditve pa bo 8. Oktobra z že tradicionalnim tekmovanjem plovil v tržaškem zalivu.

Letos bo na Barcolani sodelovala tudi ekipa Frecce Tricolori italijanske vojske, foto: barcolana.it

Letos bo na Barcolani sodelovala tudi Italijanska vojska s svojimi letali, katere akrobatska ekipa Frecce Tricolori bo zavzela nebo nad Trstom v sredo, 4. Oktobra ob 10:30 po slovesnem dvigovanju zastave na Piazza Unità d’Italia. »Posebno smo ponosni, da bomo gostili ta dogodek,« je povedal tržaški župan Roberto Dipiazza »ki bo znova dokazal, da se skupno delo obrestuje. To bo čudovit dan za Trst. Bil je velik izziv, a uspelo nam ga je doseči.«

Tržaški zaliv vsako drugo nedeljo v Oktobru zavzamejo jadrnice, foto: barcolana.it

»Počaščeni in ponosni smo, da se nam bodo letos Frecce Tricolori, ki so sinonim za italijansko odličnost in svojevrstna posebnost v svetu aerobatike pridružili na Barcolani.« je zagotovitev nastopa na prireditvi komentiral Mitja Gialuz, predsednik kluba Società Velica di Barcola e Grignano in organizator prireditve.

Organizatorji letos pričakujejo rekorden obisk, ob enem pa potiho upajo na presežek magične številke 2000 sodelujočih na zaključni regati. Prireditev bo v naslednjih 10 dneh vključevala številne dogodke tako na kopnem, kot na morju, Trst pa bo še enkrat zadihal z obiskovalci in jadralci, ki se vsako leto v večjem številu zgrinjajo na Barcolano.

Tržaški zaliv, foto: barcolana.it

Sebastjan J