Arktični mraz bo zopet obiskal naše kraje

Sneg lahko pobeli tudi obalo, foto: Peter R

Letošnja zima nam je še pred koledarskim začetkom že prinesla močno ohladitev, vendar pa se nam občutnejša ohladitev obeta tudi ta konec tedna. Izvzeta ne bo niti obala, saj vremenoslovci tudi za Koper napovedujejo nočne temperature okrog ničle, ki bodo vztrajale vse do sredine prihodnjega tedna. Dodatna vlažnost zraka pa bo poskrbela še za hladnejši občutek.

Naslednje dni bosta zaznamovala predvsem dež in oblačnost, temperature pa bodo tipično zimske za primorsko in kraško regijo. V petek pa se bo ozračje začelo občutno ohlajati, saj bo k nam prispela arktična fronta, zaradi katere lahko kraško planoto čez vikend pobeli sneg, vremenoslovci pa omenjajo možnost snežnih padavin tudi na obalnih predelih. Od jutri naprej tudi velja rumeni alarm, katerega je izdala ARSO za regijo in bo v veljavi vse do sredine naslednjega tedna.

Občutna ohladitev

Letošnja zima je prinesla občutno ohladitev tako v Evropi, kot tudi v Ameriki. Sneg, katerega smo v prejšnjih letih prejeli zgolj za vzorec, je v tej zimi že pobelil kraško planoto, ker pa te še ni konec, si lahko obetamo še kakšno izmed občutnejših ohladitev tudi v Februarju.

Sebastjan J