torek, 16 julija, 2024
Doma Slovenija Anže Logar začne jutri zbirati podpise podpore h kandidaturi za predsednika države

Anže Logar začne jutri zbirati podpise podpore h kandidaturi za predsednika države

Anže Logar na Snežniku. FOTO: Facebook (Anže Logar)

Predsednika republike volimo na splošnih in neposrednih volitvah vsakih pet let. Ker je bil še vedno aktualni predsednik Borut Pahor izvoljen že dvakrat, bo Slovenija tokrat dobila novega predsednika ali predsednico.

Kandidati za predsednika bodo podpise začeli zbirati od ponedeljka, 22. avgusta, v času uradnih ur upravnih enot, kjer je podpis potrebno tudi overiti. Anže Logar bo tako s ponedeljkom pričel z zbiranjem podpisov podpore po Sloveniji. Podpise bodo prostovoljci iz njegovega štaba začeli zbirati na stojnici. Vsi, ki bodo podpisali obrazec, ga bodo morali še overiti na upravni enoti.

Z Logarjem se bo mogoče osebno srečati. V ponedeljek bo ta namreč obiskal stojnice v Ljubljani, Celju, Slovenski Bistrici in Mariboru, v torek pa v Novi Gorici, Ajdovščini, Postojni, Novem mestu in Brežicah. Podrobnejše podatke si lahko ogledate na spodnji fotografiji, ostale informacije pa so dostopne tukaj:

Šestinštiridesetletni Logar je bil na listi stranke SDS trikrat zapored izvoljen za poslanca, vodil je odmevne parlamentarne preiskovalne komisije o bančnih luknjah. V prvi in drugi Janševi vladi je vodil vladni urad za komuniciranje, leta 2008 je opravljal funkcijo uradnega govorca slovenskega predsedstva EU. V tretji vladi Janeza Janše je bil zunanji minister in se še posebej izkazal v času, ko je Slovenija predsedovala Svetu Evropske unije. Nalogo predsedovanje je tudi po Logarjevi zaslugi Slovenija opravila z odliko.

Želi si sodelovanja

Logar je v nedavnem intervjuju za Demokracijo povedal, da želi nadgraditi koncept sodelovanja. Tudi na področjih, kjer se zdimo drug drugemu tako vsaksebi, da je nemogoče najti skupno pot. “Morda danes. A z majhnimi koraki postopoma to razdaljo lahko zmanjšujemo, in če to delamo vztrajno, dlje časa, si bomo nekoč podali roke. Mislim, da je to cilj, h kateremu mora stremeti predsednik republike. Sodelovanje, delo za skupni cilj sprosti neizmeren potencial, ki se skriva v nas, v vsakem izmed nas,” je poudaril. Logar v okviru kampanje obiskuje prečudovite gorske vrhove, obiskuje pa tudi vasi in mesta. Kot pravi, srečuje ljudi, se z njimi pogovarja, včasih posluša kritike, na splošno pa zaznava potrebo po tem, da lahko ljudje povedo svoje mnenje, so slišani, da se ta upoštevajo. “Ugotavljam tudi, da jih skrbijo napovedane podražitve in zastoji v prehranski verigi. Za zdaj od aktualne vlade nimajo še nobenega oprijemljivega razloga, da bi bili pomirjeni in da jim bo vlada pravočasno ter s pravim naborom ukrepov priskočila na pomoč,” je povedal Logar.

Podpise bodo tako zbirali skoraj vsi kandidati, ki se bodo želeli pomeriti na volitvah, razen Marte Kos, ki bo kandidirala kot strankarska kandidatka Gibanja Svoboda. Tako bodo začeli zbirati podpise doslej znani kandidati: odvetnica Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka Nina Krajnik, nekdanji zunanji minister Anže Logar, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, župan Kočevja Vladimir Prebilič, neoantropozof Leo Trojar, osebni motivator Boris Vene, predsednik stranke Stara pravda Ludvik Poljanec, mariborski filozof Aleš Ernecl, ginekologinja Sabina Senčar, predsednik Nove socialdemokracije Andrej Magajna ter nekdanji evroposlanec Ivo Vajgl. Kandidati morajo zbrati 5000 podpisov, overjenih na upravni enoti.

Vir: Nova24tv.si, Sara Kovač