Anže Logar se umika iz lokalne politike

Dr. Anže Logar. FOTO: Polona Avanzo

Po 8 letih se poslavljam iz mestne strankarske politike. In po 12 letih iz ljubljanske politike. Ker je tako prav, da bodo novi lahko naredili potrebne korake naprej,” je na socialnih omrežjih zapisal dr. Anže Logar, ki je s temi besedami naznanil svoj umik iz lokalne politike. Predsednik ljubljanskega mestnega odbora SDS Anže Logar je bil v letih 2010, 2014 in 2018 izvoljen za mestnega svetnika, leta 2018 pa se je potegoval tudi za županski položaj in takrat osvojil najboljši rezultat desnosredinskega kandidata v zadnjih letih na županskih volitvah v prestolnici.

Dan po lokalnih volitvah je Anže Logar sporočil, da se po 12 letih poslavlja iz ljubljanske politike. “Včeraj so bile lokalne volitve. Tako za župana kot za mestni svet se nismo odrezali dobro. Zato odstopam kot predsednik MO SDS Ljubljana. Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike, ker je tako prav,” je v objavi na twitterju zapisal Logar Zahvalil se je vsem članom, volivcem in simpatizerjem.

Pojasnil je, da se poslavlja zaradi včerajšnjih rezultatov: “Tako za župana kot v mestnem svetu se nismo odrezali dobro. Zato odstopam kot predsednik Ljubljanskega mestnega odbora SDS. Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike,” je zapisal predsednik ljubljanskega mestnega odbora SDS.

Slovenska demokratska stranka je sicer na državni ravni po številu izvoljenih svetnikov priborila najboljši rezultat med strankami in je še izboljšala rezultat prejšnjih lokalnih volitev.

Vir: Facebook

Logar na zadnjih lokalnih volitvah sicer ni kandidiral, kandidat SDS je bil tokrat Igor Horvat, ki ga je volilo 6,26 odstotka občanov in se je uvrstil na četrto mesto med devetimi kandidati. SDS je v mestnem svetu osvojila šest mandatov in bo tretja najmočnejša stranka. Tako Horvatov rezultat v županski tekmi kot tudi rezultat v mestnem svetu je občutno slabši kot pred štirimi leti, ko se je za župana potegoval prav Logar in prejel 29,5 odstotka glasov, v mestnem svetu pa so osvojili deset mandatov in bili druga najmočnejša stranka. Tako po številu glasov kot v odstotkih je namreč dosegel najboljši rezultat katerega koli desnosredinskega kandidata v zadnjih 20 letih in od volitev leta 2014 prinesel dodatnih deset tisoč glasov tako sebi kot županskemu kandidatu kot svoji stranki SDS.

Tanja Brkić, nova24tv.si