Anže Logar prehitel Pirc Musarjevo

Dr. Anže Logar. Vir: Facebook (Anže Logar)

Po javnomnenjski raziskavi agencije Ninamedia je predsedniški kandidat Anže Logar prehitel Natašo Pirc Musar. Podpora Logarju se je v primerjavi z zadnjo anketo Ninamedie pred enim mesecem povzpela z 28,2 na 30,2 odstotka, Pirc Musarjevi pa je podpora s 30,1 padla na 27,5 odstotkov. 

V drugi meritvi javnega mnenja pred predsedniškimi volitvami je v raziskavi javnega mnenja prevzel vodstvo poslanec SDS Anže Logar pred odvetnico Natašo Pirc Musar in podpredsednico Gibanja Svoboda Marto Kos, ki ji je podpora prav tako padla, in sicer z 19,4 na 16,3 odstotka. Na četrtem mestu je diplomat Ivo Vajgl. V drugem krogu bi zmagala Pirc Musarjeva, poroča Dnevnik, razlika med njima pa se je zmanjšala z 9,9 na 7 odstotnih točk. Če bi se v drugi krog namesto Pirc Musarjeve uvrstila Kosova, bi na volitvah po vsej verjetnosti zmagal Logar – anketa kaže tesno razliko.

Vajglu na četrtem mestu sledi kočevski župan Vladimir Prebilič (4,5 odstotka), za njim pa sta se uvrstila ustanovitelj Društva Viljem Julijan Gregor Bezenšek (1 odstotek) in filozofinja Nina Krajnik (0,6 odstotka). Dnevnik še ocenjuje, da bi vstop Iva Vajgla v kampanjo najbrž povzročil dodatno drobljenje glasov na strani volilcev, ki so zunaj dosega SDS. Vajgla v vlogi predsedniškega kandidata sicer med drugim podpira Spomenka Hribar. Predvolilne dejavnosti se pričnejo 22. avgusta, med drugim tudi vlaganje kandidatur.

Vir: Nova24tv.si, Sara Kovač