ANTIFA v Barceloni znova izzvali nasilne proteste

Tudi v Sloveniji je ANTIFA poznan po svojem militantnem in oboroženem napadu na vse njihove nasprotnike, foto: facebook
Žalost in obup v Španiji, foto: EPA

Ogorčenje nad nedavnimi terorističnimi napadi v Barceloni v katerih je življenje izgubilo 13 oseb, najmanj 100 pa je bilo ranjenih je na ulice v proteste proti ponovni islamizaciji Španije privedlo desničarsko skupino Falange in njihove podpornike, ki so pod španskimi zastavami protestirali proti slabi državni politiki, ogromni nezaposlenosti v državi, migrantom, nesmiselni politiki odprtih meja in prelivanju krvi zaradi kulturne obogatitve.

Protestniki Falange pod v pohodu s španskimi zastavami, foto: EPA

Kmalu pa so se jim nasproti postavili številni španski člani mednarodne ANTIFA organizacije, ki so tudi izzvali nasilje med obema skupinama in je v spopadih morala posredovati tudi policija z gumijastimi naboji. ANTIFA so na prizorišče prispeli pod okriljem mavričnih zastav, s plakati zoper islamofobijo, ki naj bi bila po njihovo kriva za teroristične napade po Evropi. Kmalu sta obe skupini trčili, pričelo pa se je fizično obračunavanje.

Prebivalci Evrope se vse bolj zavedajo posledic nasilne islamizacije Evrope, foto: EPA

ANTIFA je že v preteklosti pokazal svoja nasilna nagnjenja, kjer je fizični obračun njihov edini jezik na ulici. Mnogokrat oboroženi, z zakritimi obrazi, ki preprečujejo njihovo prepoznavnost in posledično odgovornost za nasilna dejanja, so predstavniki ANTIFA izzvali nasilne obračune od Slovenije, Nemčije, Amerike in sedaj zopet Španije.

ANTIFA za policijsko barikado v Barceloni z mavričnimi zastavami, foto: EPA

Sebastjan J