Ankarančan čez polno črto, pod vplivom substanc povzročil nesrečo, v kateri je umrl motorist Borut

Fotografija: Facebook/Promet za obalo/ Amir Sefic

IZOLA – S Policijske uprave Koper so sporočili, da so bili včeraj popoldne, malo pred tretjo uro, obveščeni o hujši prometni nesreči pri Izoli. Policisti so na kraju ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila iz Ankarana peljal od krožišča pri bolnici proti Izoli.

 

Fotografija: Primorska24.si

Čez polno črto na nasprotni pas

V desnem nepreglednem ovinku je z vozilom začel zavijati levo preko polne neprekinjene sredinske črte na makadamsko pot. V tem trenutku je iz Izole pripeljal 39-letni voznik motornega kolesa iz Kopra. Ko je opazil osebni avto je zavrl, pri tem pa padel na levi bok in po drsenju po vozišču trčil v prednjo stran avtomobila. Motorist se je huje poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je umrl.

Neuradno smo izvedeli, da je življenje izgubil velik ljubitelj živali, Borut G., ki je imel v Kopru registrirano samostojno podjetje, ki se je ukvarjalo prav s čuvanjem, oskrbo in nego hišnih živali. Umirjen in previden voznik ter čudovita oseba, pravijo tisti, ki so ga poznali.

 

Kraj prometne nesreče. Fotografija: Primorska24.si

Za volanom pod vplivom prepovedanih substanc

Ankarančanu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti po izdihanem zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 0.00mg/l, hitri test na mamila pa je bil pozitiven na več vrst prepovedanih substanc. Odrejen je bil še strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo. Grozi mu do 12 let zapora.

Uredništvo

Letos sta na območju Policijske uprave Koper v prometnih nesrečah umrli dve osebi, lani v enakem obdobju prav tako dve.