Ankaran bo ob prometnici končno dobil vsaj živilsko trgovino

Nova trgovina bo začasno na tej lokaciji. FOTO: Google Street View

Ankaranska občina bo ob Jadranski cesti uredila novo trgovino z živilskim in mešanim blagom. Da bi bila prilagojena željam občanov, vabijo k izpolnitvi vprašalnika.

 

ANKARAN – Občina je konec lanskega kupila od družbe Geaprodukt kupila objekt ob glavni prometnici pred vhodom v Ankaran, zanj je odštela 1,36 milijonov evrov. V njej naj bi letos uredili novo trgovino, ki pa bo na tej lokaciji samo začasno. Občinski prostorski načrt namreč predvideva selitev centralnih dejavnosti na območje pod Jadransko cesto, v naselju, kjer je čez nekaj let predviden večji nakupovalni center s celovito ponudbo in garažno hišo.

 

Izboljšanje storitev oskrbe s prehrano in življenjskim potrebščinami ter trgovine je bila ena izmed največkrat izpostavljenih pobud prebivalcev Ankarana in naj bi predstavljala eno izmed prioritet znotraj participativno oblikovanega proračuna občine.

 

Kaj bodo prodajali pa bo očitno odvisno tudi od mnenje občanov, katere vabijo k izpolnitvi anonimnega vprašalnika, ki bo na voljo do 12. marca 2021. V trgovini sicer ne bo izdelkov, ki jih prebivalci baje potrebujejo redkeje, denimo športna oprema, bela tehnika, oprema za kampiranje. Zanima jih predvsem mnenje o tem, ali je v trgovini pomembno prodajati osnovna živila, sveže sadje, zelenjavo, mesne, bio oziroma lokalne izdelke in podobno.

 

 V preteklih letih je Občina Ankaran prejela več kot 1.100 pobud občanov. Številne aktivnosti iz teh pobud in predlogov so že opravljene in zaključene, nekatere so v teku, druge se bodo zaradi obsežnosti prenesle v naslednja proračunska obdobja, sporočajo občinarji. Dolgoročnejše aktivnosti so oblikovane v 39 projektov v okviru Načrta razvojnih programov Občine Ankaran. 

Uredništvo