Ambulanta zdravnice in državne sekretarke na zdravstvenem ministrstvu spet tarča vandalov

Alenka Forte je bila tarča napadov že januarja (desno), zdaj so stavbo polili s črno barvo (levo). FOTO: Twitter

Državna sekretarka na ministrstvu in zdravnica Alenka Forte je bila ponovno tarča vandalizma – v stavbo njene zdravniške specialistične ambulante so namreč zabrisali črno barvo. Spomnimo, podobno se je zgodilo že januarja, ko so na pročelje te iste stavbe v Trbovljah narisali simbole nacistične svastike. 

 

Leta 2004 je zdravnica Alenka Forte v Trbovljah ustanovila medicinski center Heliks, v katerem s sodelavci izvaja izvenbolnišnično specialistično ambulanto dejavnost na področju gastroenterologije, endoskopije prebavil, diabetologije in kardiologije. Stavbo, v kateri se nahaja njena ambulanta, so že konec januarja neznanci porisali s kljukastimi križi. Storilcem se je zahvalila z naslednjimi besedami: “Hvala Trboveljčani, takole izkazujete hvaležnost za 35-letno delo zdravnice v lokalnem okolju! Za nič koliko rešenih življenj in predano delo tudi v lokalni skupnosti.” Kasneje je svoj zapis sicer popravila, saj konec koncev ni bilo nobenega dokaza, da so bili na delu Trboveljčani.

V zanosu včerajšnjega protesta, ki je v Ljubljani potekal na državni praznik, pa so vandali očitno spet dobili navdih. V stavbo so zabrisali črno barvo. “Tokrat niso imeli svetlih barv. Vandalizem infantilnih,” je komentirala Fortejeva. Dr. Vinko Gorenak pa je pod njeno objavo zapisal: “Alenka, vedite, da delate dobro za ljudi, tu pa imate opravka s huligani. Če še niste, čim prej prijavite policiji.

Sara Bertoncelj/Nova24TV