Ali Občina Komen res potrebuje še enega Bandellija

Zalesjak po divjem jahanju s cigaro v roki, foto: facebook

Nedavna Bandellijeva razrešitev z ministrskega položaja je dokončno razgalila njegovo politiko “lokalnega šerifa”. Ta je bila že v Komnu prepletena z očitki o korupciji in “neobičajnih ter neotesanih” poslovnih praksah v času njegovega županovanja. Bandelli si je zaradi naskoka na ministrski stolček zaprl mesto v tekmi na lokalnih volitvah v Komnu, iz svoje še ministrske funkcije je zato podprl svojega županskega kandidata, člana nadzornega odbora Občine Komen in strankarskega kolega Deana Zalesjak.

Zalesjak je z ministrsko in nekdanjo župansko zaslombo pričel s svojo kampanjo precej pred ostalimi kandidati

Povej mi s kom se družiš…

Pisali smo že o spornih imenovanjih Patricije Furlan Fon, Bandellijeve svakinje v nadzorni odbor Občine Komen, tam pa je v zadnjem mandatu sedel tudi Dean Zalesjak. Ta na lokalnih volitvah kandidira za komenskega župana, z Bandellijevo podporo in podporo njegove Stranke Alenke Bratušek.

… in povem ti, kdo si!

Kot Bandelli, je tudi njegov strankarski kolega Dean Zalesjak podjetnik. Je solastnik podjetja T-NET d.o.o., telekomunikacijskega podjetja, ki je v 10. letih obstoja prejelo prek pol milijona € za svoje poslovanje iz javnih financ. Samo v letu 2018 so izplačila iz javnih financ že presegla 40 tisoč €.

Dean Zalesjak je poleg Bandellijeve svakinje bdel nad nadzornim odborom Občine Komen v času Bandellijevega županovanja in tako skrbel za prikrivanje spornih poslov, ki so se kmalu po Bandellijevem odhodu v parlament razkrile na občini.

Da je Zalesjak “navajen” na Bandellijev tip poslovanja, dokazuje tudi še eden izmed Bandellijevih javnih izpadov. V korespondenci s Stancichem, komenskim županskim kandidatom, je Bandelli zapisal, »…Želim samo, da bi se nadaljevala strategija razvoja. Zato seveda podpiram Deana Zalesjaka, ki bo seveda dobil maksimalno politično podporo, znanje in ministrske informacije.«

Pretekli grehi

Nekateri se Zalesjaka spominjajo še iz zgodbe o propadli Sinfoniki, tam so se v času njegovega vodenja pojavili očitki o ponarejanju podpisov na pogodbah v vrednosti več 100 tisoč €. Kazensko ovadbo zoper Zalesjaku je nato tožilstvo zavrglo. Mnogi pa so to dejanje tožilstva pripisali Zalesjakovi navezi s Socialnimi Demokrati, saj je bil tudi član te stranke.

Uredništvo