Aleš Primc v petih dneh zbral več kot 30 tisoč podpisov za referendum

Aleš Primc. Vir: Nova24TV

Eden najbolj znanih civilnodružbenih aktivistov v Sloveniji Aleš Primc sporoča, da jim je uspelo zbrati več kot 30 tisoč podpisov za razpis referenduma za zaščito otrok in družin.  V samo petih dneh jim je tako uspelo izpolniti prvi cilj na poti. “To je 12-krat več podpisov, kot je predpisano z zakonom. Državljanke in državljani iz vseh koncev Slovenije na ta način vladi in Državnemu zboru pošiljamo čudovito sporočilo: “Spoštujemo materinstvo in očetovstvo. Otrok potrebuje mamo in očeta. To mora spoštovati tudi država,” sporoča Primc. 

Aleš Primc se zahvaljuje prav vsem, ki so prispevali svoj podpis. “Hvala vsem, ki ste zbirali podpise! Hvala vsem, ki ste organizirali zbiranje podpisov v svojih krajih po vsej Sloveniji! Hvala vsem, ki ste podpise pripeljali v Ljubljano. Hvala vsem, ki ste v ta namen molili. Hvala vsem, ki ste darovali finančno pomoč. Iz srca hvala in čestitke za vse opravljeno delo!”.

Na število zbranih podpisov, ki jasno odražajo stališče do novega družinskega zakonika, se je odzval tudi poslanec stranke SDS Branko Grims, ki je med drugim poudaril, da to kaže, da so prave vrednote, zaščita otrok in naravne družine, materinstva in očetovstva med Slovenci trdno zasidrane in to daje upanje in moč za naprej!

Podrobnosti o nadaljnjih korakih bodo kmalu znane
Danes bodo tako v državni zbor oddali pobudo za družinski referendum za zaščito otrok in družin, ki je podprta s 30.637 podpisi. Sedaj je mogoče, da bo predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič razpisala rok za zbiranje 40 tisoč podpisov, overjenih na upravnih enotah, ali pa bo Državni zbor RS sprejel sklep, da do razpisa referenduma ne bi prišlo. “Če bo razpisan rok za zbiranje podpisov, začnemo takoj zbirati podpise na upravnih enotah,” izpostavlja Primc in dodaja, da bodo podrobnosti kaj kmalu jasne. “V primeru, da bo sprejet sklep, da se referenduma ne razpiše, bomo tako kot leta 2011 in 2015 vložili pritožbo na Ustavno sodišče in nadaljevali sodno bitko na Ustavnem sodišču,” je jasen.

Primc vse vabi k ogledu odmevnega pogovora z Urošem Slakom v oddaji “Ena na ena” na POP TV in oddaje “Kdo vam laže ?” z Borisom Tomašičem na Nova24TV, kjer so bili predstavljeni argumenti za nov družinski referendum za zaščito otrok in družin. “Vsi, ki imate časovni zamik in lahko s tem gledate oddaje za nazaj, vabljeni, da si ogledate pogovor v oddaji Ena na ena, ki je bila na sporedu v soboto, 8. oktobra ob 17.50, na POP TV. Oddaja je dosegljiva tudi na Voyo. Oddajo Kdo vam laže? z voditeljem Borisom Tomašičem, ki je bila na sporedu v petek, 7. oktobra, si oglejte tukaj.” 

“Sredi julija v najbolj vročih poletnih dneh je Golobova vlada odločila, da hoče nadaljevanje demografske zime, z drugimi besedami, da hoče propad slovenskega naroda in našega načina življenja. Prepričan sem, da to ni stališče ogromne večine Slovenk in Slovencev ne glede na to, katero stranko so volili,” je v oddaji “Kdo vam laže?” sporočil borec za pravice otrok in vodja sektorja za demografijo na ukinjenem Uradu za demografijo Primc. Napovedal je, da s tem ni konec boja, saj se bo urad vrnil še večji in močnejši – v obliki novega ministrstva. “Tradicionalne vrednote, kot sta spoštovanje mame in očeta, so temeljne vrednote, ki bodo živele, dokler bo obstajalo človeštvo”, poudarja.

Aleš Primc z voditeljem oddaje Kdo vam laže Borisom Tomašičem. Vir: Nova24TV

Čeprav Slovenija že več kot 40 let nima stopnje rodnosti, ki bi zagotavljala naravno obnavljanje prebivalstva, na strani vladajočih vlada prepričanje, da ključni problem ni v premajhnem številu otrok. Primc glede imenovanja Luke Mesca na vrh ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti meni, da je to strokovni škandal omenjenega ministrstva, podobno, kot bi bil, če bi ministrstvo za zdravje zanikalo obstoj bolezni. “To je seveda noro in škodljivo za našo prihodnost,” je prepričan. Povzetek oddaje je dostopen: tukaj.

Ker pa je treba v nadaljevanju opraviti veliko administrativnega dela, ki ga je mogoče opraviti doma, Primc k pomoči vabi prostovoljke in prostovoljce (javite se na elektronski naslov: [email protected] ). Ob tem pa Primc prosi za finančno pomoč za izvedbo aktivnosti za družinski referendum za zaščito otrok in družin. “Prosimo vas, da po svojih močeh pomagate izvesti aktivnosti za družinski referendum za zaščito otrok in družin”, izpostavlja Primc in ob tem prilaga podatke za nakazilo finančne pomoči.

Svojo finančno podporo lahko nakažete na:

Združenje Gibanje za otroke in družine 

TRR:SI56 6000 0000 0664 036

referenca/sklic: SI 99

namen: Družinski referendum 2022

Vir: nova24tv.si, Sara Kovač