Aleksandra Pivec: “Primer tako pritlehnega rušenja posameznega politika v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo”

Ministrica Aleksandra Pivec. Foto: Facebook

LJUBLJANA – Potem ko je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec izgubila podporo svojih poslancev, a z mesta ministrice ni odstopila, je predlog za njeno razrešitev v Državni zbor poslal predsednik vlade Janez Janša. O njeni razrešitvi bodo razpravljali danes.

Ob 14. uri se bo začela izredna seja državnega zbora, na kateri bo ministrica predstavila svojo plat “načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika, ki ga v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo”, je med drugim dejala v včerajšnji objavi na družbenem omrežju. Zapisala je, da se zahvaljuje vsem svojim podpornikom in prijateljem, hkrati pa napovedala nadaljnje politično udejstvovanje. Zapis objavljamo nelektoriran in v celoti.

 

Spoštovane moje podpornice in podporniki, dragi prijatelji

Danes zaključujem priprave na jutrišnji pomembni dan. Dan, ki predstavlja pomembno prelomnico ne samo za mene osebno, ampak je pomemben mejnik v političnem prostoru Slovenije. Z njim smo prišli do zaključne točke dolgega obdobja medijskih in političnih diskreditacij Aleksandre Pivec, ki je očitno postala moteč element slovenskega političnega prostora.

Primer tako načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika namreč v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo. Stopnjeval se je od najave kandidature za predsednico stranke DeSUS, preko vstopastranke v desno sredinsko koalicijo, pa vse do današnjega dne, ko se me umika tudi iz funkcije Ministrice. Zato si organizatorji zaslužijo posebno priznanje. Davkoplačevalci in volilci pa vpogled v ozadje zakulisne igre, kjer štejejo osebni interesi, potrebe države in družbe, pa so potisnjene v ozadje.

Zato bo jutrišnji dan priložnost, da pred poslankami in poslanci, ki bojo glasovali o moji razrešitvi, spregovorim o teh igrah.

Vsem, ki ste mi do današnjega dne izkazovali veliko podporo in hvaležnost za do sedaj opravljeno delo, prisrčna zahvala.

Tistim, ki me boste jutri na moji poti na zadnjo “sodbo” pospremili v Državni zbor, naj povem, da mi boste s tem dali še dodaten pogum in moč, da svoje zadnje dejanje opravim odločno in pokončno, kot zmorem in znam.

Jutrišnji dan bo pomenil zgolj konec ene od mojih življenjskih poti.

Ker pa so številni od mojih začrtanih projektov, ki jih Slovenija in slovensko podeželje potrebujeta, ostali nedokončani, moj umik ne pomeni konca mojega političnega delovanja, ampak predstavlja zgolj izziv za nov začetek. Zanj pa imam dovolj poguma in moči!

Hvala vsem še enkrat iz srca!

 

 

Uredništvo