Ajdovski policisti iščejo lastnike ukradenih predmetov

AJDOVŠČINA – Policisti PP Ajdovščina sporočajo, da obravnavajo več premoženjskih  kaznivih dejanj, med drugim tudi tatvino osebnega avtomobila znamke citroen xsara picasso, goriškega registrskega območja.

 

Vozilo je bilo ukradeno 9. januarja v naselju na območju ajdovske občine. Karambolirano vozilo pa je bilo najdeno že naslednji dan ponoči, ob 2.50,na počivališču Ravbarkomanda, v njem pa sta bila tudi moška, 28-letnik in 48- letnik z območja Severne Primorske.

Osumljena sta tatvine motornega vozila na Ajdovskem, po zaključku preiskave ju bodo policisti ovadili okrožnemu državnemu tožilstvu. Z novogoriške policijske uprave sporočajo še, da je preiskovalni sodnik novogoriškega okrožnega sodišča 48-letnemu moškemu odvzel prostost ter ga poslal v solkanski pripor.

Policisti navajajo, da so pri ogledu navedenega ukradenega vozila, v notranjosti avtomobila za zadnjim sedežem, našli tudi vrečko, v kateri je bilo več kosov nakita iz srebra, med njimi starejši uhani, zapestnica z vgraviranim imenom in ogrlica, predmeti pa naj bi bili ukradeni.

Policisti morebitne oškodovance pozivajo, da se oglasijo na policijski postaji Ajdovščina, na Goriški cesti 16, pišejo na elektronski naslov [email protected] oziroma pokličejo na  telefonsko številko 05 365 72 00 ter preverijo, ali gre za njihovo lastnino. Obstaja možnost, da občani kraje v preteklosti  niso  prijavili, zato poziv velja tudi njim. Če bodo predmete prepoznali kot svojo lastnino, jim bodo odtujeno vrnili.

Uredništvo