Absurdno pojasnilo Fajonove: Moj asistent je v poročilu popravljal slovnične napake (v angleškem jeziku)

Vir: Twitter

Poslanka Tanja Fajon se je odzvala na objavo Romane Tomc, po tem ko je ta razkrila, da je bila Fajonova očitno vmešana v pripravo poročilo preiskovalnega odbora LIBE Evropskega parlamenta. V postopku priprave poročila se je pojavilo ime njenega asistenta Jureta Tanka. A se je Tanja Fajon izgovorila na absurden način, da naj bi njen asistent namreč le lektoriral poročilo.

 

Pojavlja se vrsta vprašanj. Ali je Jure Tanko anglist, da je popravljal slovnične napake v poročilu, ki je v angleškem jeziku? Ali Evropski parlament nima uradnih lektorjev? V delegaciji je bila udeležena Romana Tomc, slovnične napake pa je popravljal asistent evropske poslanke Tanje Fajon, ki v delegaciji sploh ni sodelovala?

Po njegovem življenjepisu sodeč, ni kompetenten za lektoriranje v angleškem jeziku, saj je študiral na FDV, smer Evropske študije. Zato bi se morala Fajonova bolj potruditi, je slišati, saj je izgovor, da je njen “strokovni sodelavec podal izključno slovnične popravke in korigiral napačno zapisano število poslancev, ki predstavljajo večino v državnem zboru,” po mnenju mnogih naravnost absurden.

Še več nejasnosti
Fajonova je dejala, da je osnutek poročila pripravil odbor LIBE in ga nato posredoval v pogajanja med političnimi skupinami, o njeni vsebini se mora namreč strinjati večina političnih skupin. Kako se morajo z vsebino strinjati tisti, ki v misiji sploh niso bili prisotni, niso sodelovali in ne vedo o čem so pogovori v Sloveniji potekali? Spomnimo, slednjih niso dovolili snemati.

Romana Tomc je včeraj pripela spodnjo sliko s pripisom: “Očitno je Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije, vpletena v pripravo poročila. Njen asistent pa je na dokumentu pustil sledi. Že dolgo je jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na vlado! Razkrinkani!”.

Sara Kovač/Nova24TV