Zgoreli prostori Društva upokojencev Izola, ena oseba utrpela opekline

Društvu upokojencev Izola so pogoreli poslovni prostori. FOTO: GB Koper

IZOLA – Včeraj ob 00.37 so v Izoli zagoreli kletni prostori stavbe, ki je v občinski lasti in v uporabi Društva upokojencev Izola. Po neuradnih informacijah tam ni živel nihče, društvo prostore na Plenčičevi ulici 3 uporablja za svojo družabno in poslovno dejavnost. Zagorelo naj bi pri štedilniku, ogled kraja in vzrok požara, v katerem je nastalo več deset tisoč evrov škode, so policisti včeraj še preiskovali.

31-letni moški, ki je poskušal sam pogasiti požar, je bil ob prihodu gasilcev v šoku in poškodovan. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Koper, moškega, ki naj bi dobil opekline rok in obraza, so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

 

Vzrok požara še ni znan. FOTO: GB Koper

To je že drug večji požar v Izoli v zadnjih dneh, spomnimo, v noči iz petka na soboto je v Ulici Bogomira Magajne razneslo vozilo toyota yaris, ki je potem v celoti pogorelo, ob tem sta bila poškodovana še dva parkirana avtomobila, prva ocena nastale škode je okoli 40 tisoč evrov.

 

Ostanki toyote yaris. FOTO: GB Koper

Požara sicer nista povezana, je pa med prizoriščema le 750 metrov razdalje. Avtomobil 47-letne občanke je zgorel v sumljivih okoliščinah, policisti so našli sledi močnejšega pirotehničnega sredstva, sumijo, da gre pri požigu za maščevanje nekdanjega partnerja lastnici vozila, ki živi na območju Upravne enote Piran. “Policisti izvajajo vse dejavnosti za dokazovanje kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti. 54-letnemu moškemu je bila izrečena tudi prepoved približevanja nekdanji partnerki,” je sporočila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Uredništvo