80-letni oskrbovanec doma za starejše občane noč prebil na prostem

Fotografija je simbolična. Foto: Slovenska policija

FERNETIČI – Policisti so ponoči iskali 80-letnega oskrbovanca doma za starejše občane Hotela Fernetti na Fernetičih.

 

80-letnik se je popoldne oddaljil od doma, pri sebi pa ni imel mobilnega telefona. Ker so se za njim izgubile vse sledi, je vodstvo doma poklicalo karabinjerje.

Italijanski policisti so ga v nočnih urah začeli iskati na območju Fernetičev in v širši okolici. V iskalno akcijo so bili vključeni tudi tamkajšnji gasilci. Ker pogrešanega niso našli, so o tem obvestili trilateralni center za policijsko sodelovanje, ki ima sedež v vasi Vrata Megvarje na avstrijskem Koroškem.

V iskalno akcijo se je tako vključila tudi slovenska policija, ki je nesrečnega starostnika v jutranjih urah našla v Sloveniji. Noč je preživel na prostem, bil je močno premražen, a živ, poroča Primorski dnevnik. Reševalci so ga zaradi podhlajenosti odpeljali v katinarsko bolnišnico.

S koprske policijske uprave so sporočili, da so jih italijanski varnostni organi dopoldan obvestili, da v Italiji pogrešajo starejšega moškega, ki je odšel iz doma upokojencev v Italiji. “Kmalu zatem smo dobili obvestilo občana, da v Sežani v obrtni coni leži neznan moški. Policisti so preverili in ugotovili, da gre prav za pogrešanega 80-letnega državljana Italije. Ker je bil premražen, so mu priskrbeli toplo odejo, zatem pa so ga na Fernetičih predali italijanskim kolegom, da je šel v nadaljnjo oskrbo.”

 

Foto: Hotel Fernetti/Facebook

Uredništvo