8. Istrski kolesarski maraton vabi k prijavi

Vir: Občina Ankaran

2. in 3. oktobra bo potekal 8. Istrski kolesarski maraton, največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri. Dogodek podpirajo gostiteljice Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran in Občina Ankaran ter številni partnerji. Organizatorji vabijo k prijavi.

 

Udeleženci lahko letos izbirajo med tremi razglednimi in slikovitimi trasami. Najkrajša 10-kilometrska trasa je primerna za družine in manj zahtevne kolesarje, srednja 49-kilometrska je namenjena rekreativnim kolesarjem, ki želijo kolesariti sredi neokrnjene narave, po istrskih grebenih polnih lepih panoram ob pogledu na zaledne vasice, 82-kilometrska pa bo izziv zahtevnejšim kolesarjem, saj vsebuje 1.400 metrov vzpona.

Maraton je rekreativne narave, brez merjenja časa. Za tiste, ki želijo, pa bo na najdaljši (82-kilometrski) trasi organizirano merjenje časa na vzponu na Boršt. Najhitrejša med moškimi in ženskami bosta okronana za kralja in kraljico Boršta.

Osrednje prizorišče bo na Pristaniški ulici v Kopru, kjer bo v soboto in nedeljo potekal celodnevni program. Sobota bo namenjena predvsem družinam in najmlajšim, nedeljsko kolesarjenje pa bo popestril kulturno-glasbeno-plesni program z Istrsko tržnico, kjer se bodo s svojo ponudbo predstavili številni lokalni ponudniki kulinarike.

Več o programu in spletni prijavi lahko preberete na povezavi http://www.istrski-kolesarskimaraton.si/.

Spletno uredništvo, vir: Občina Ankaran