430 tisoč evrov: Vrtec mornarček Piran dobil prenovljeno kuhinjo

V vrtec je prišel tudi piranski župan Đenio Zadković. Fotografije: Občina Piran

Investicija v prenovo kuhinjezajema kuhinjsko opremo in izvedbo novega sistema za učinkovito prezračevanje s hlajenjem ter gretjem za zagotavljanje optimalnih pogojev dela, so zapisali na spletni strani občine in še, da je bila obstoječa kuhinja sanitarno neustrezna, pogoji za delo so bili zaradi neustreznega prezračevanja zelo težki.

 

Kuhinjski prostori Vrtca Mornarček Piran v Piranu so bogatejši za novo kuhinjsko opremo, ki ustreza vsem najsodobnejšim standardom profesionalnih kuhinj. Ključne novosti so novi konvektomat, kotli (vključno s prekucnim), štedilnik, pulti, omarice in hladilniki.

V kuhinji so bili zamenjani vsi tlaki, talna ter stenska keramika in notranje stavbno pohištvo. Spustili so strope, na novo razporedili kuhinjsko opremo, prezračevalni sistem zdaj nadgrajujejo nove varčne kuhinjske nape in zunanji sistemi za ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko. Izvedli so tudi podometne elektro in strojne inštalacije, obstoječo notranjo in zunanjo kanalizacij pa dopolnili z novim lovilcem maščob.

Naredili so požarno ločitev kuhinje od ostalih prostorov vrtca, kar pomeni, da kuhinja ne vpliva več na obstoječo požarno varnost drugih delov stavbe. Hkrati so bili obnovljeni pomožni prostori, kot so shramba, toaletni in garderobni prostor, pojasnjujejo piranski občinarji.

Poudarjajo, da so prostori “zgrajeni v skladu s sodobnimi standardi in normativi, ki omogočajo zaposlenim delo v varnem okolju za pripravo hrane za ranljive skupine, kot so otroci in starejši občani. Hkrati je bila izboljšana energetska učinkovitost kuhinje, ki je opremljena z varčnimi napravami.”

Vrednost investicije je dosegla 430.000 evrov.

Spletno uredništvo, vir: Občina Piran