14-letnik in 15-letnik divjala po vasi in trčila v policiste

KOČE –  Policiste so ob 10.50 obvestili, da nekdo z neregistriranim vozilom divja po vasi Koče, ki spada pod postojnsko občino. Izkazalo se je, da vozi 14-letnik, njegov sopotnik pa, da ima 15 let.

 

Policisti so voznika sicer ustavili, a še pred tem je med Kočami in Orehkom, trčil tudi v njihovo službeno vozilo. Pripeljali so mu namreč nasproti po makadamu, voznik pa zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel pravočasno ustaviti.

Na mokri makadamski cesti je tako oplazil policijsko službeno vozilo po boku, nato zapeljal izven vozišča v nabrežino, z nabrežine vzvratno in trčil v zadnji del službenega avtomobila, nato pa odpeljal s kraja. Policist je zapeljal za pobeglim voznikom.

Po dobrem kilometru sta policista vozilo dohitela in ustavljala z modrimi lučmi, mladoletni voznik se je tedaj odločil ustaviti. Ugotovili so, da je osebni avto vozil 14-letnik, s 15-letnim sopotnikom. Vozilo je odjavljeno iz prometa, avto so mu zasegli.

14-letniku sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vožnje brez vozniškega dovoljenja, pobega s kraja prometne nesreče, ker je vozil neregistrirano vozilo in zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih (ZNB). Tudi sopotniku zaradi kršitve ZNB sledi globa.

Uredništvo