11-letni Rožle se že pet let bori s tumorjem

Velik junak, ki se bori s hudo boleznijo. FOTO: facebook, zaslonski posnetek.

KRANJ – Rožle Valjavec iz Kranja ima samo enajst let, pa se že skoraj polovico svojega življenja bori s tumorjem angiosarkomom. Diagnozo raka s hitro rastjo, ki je sicer pri otrocih redek, so mu postavili junija 2014, potem ko ga je neznosno bolelo uho.

 

Najprej se je dečku tumor pojavil v srednjem ušesu na levi strani. Prestal je kemoterapijo, obsevanja, zdravniški konzilij ga je napotil v Pariz, kjer je bil januarja 2015 operiran prvič. No, zahrbtni tumor se je potem pojavil v levem sinusu, pa v ustih, za očesom in na levi strani obraza.

Tega velikega junaka, ki predobro ve, kaj je bolečina, kaj operacija, zdaj niti operirati ne morejo več, tumor na obrazu namreč leži tako, da poseg ni možen.

Čeprav to pot ni bil deležen kirurškega posega, mu tudi kemoterapija in obsevanja žal niso pomagala, kot je razvidno iz fotografij malemu borcu tumor raste. Deček hudo trpi in z njim njegova družina.

K zmanjšanju bolečin pomaga kisikova komora, a z zdravljenjem so končali – 10. oktobra 2019.

Za Rožleta, da bi se zanj zgodil čudež, bodo molili naslednjo nedeljo, 22. decembra 2019 ob 16. uri, v cerkvi svetega Jožefa, v naselju Vir pri Občini Domžale.

Uredništvo