Zavod za blagovne rezerve: Ivan Gale javno priznal ponarejanje uradnih poslovnih listin

Ivan Gale. FOTO: Facebook

Zavod RS za blagovne rezerve v današnjem sporočilu za medije navaja, da naj bi njihov nekdanji uslužbenec Ivan Gale na včerajšnji sodni obravnavi javno priznal ponarejanje uradnih poslovnih listin v obdobju, ko je vodil zavod. Trdijo tudi, da je priznal, da je v imenu zavoda prevzemal zaščitno opremo od dobaviteljev po preteku pogodbenih rokov. S tem pa, da je sam zavestno kršil podpisane pogodbe. Gale je vse navedbe zavoda zanikal, označil jih je za laži.

 

Sporočilo za medije objavljamo v celoti.

“Ivan Gale je na včerajšnji sodni obravnavi, ki je bila odprta za javnost in zainteresirane medije, javno priznal, da se je vseskozi dogovarjal s pričami, ki jih je navedel tekom postopka. Tako je sam jasno razkril njegov namen, da je preko dogovarjanja s pričami želel zmanipulirati postopek na sodišču. Preko dogovorov s pričami in nekdanjimi sodelavci zavoda, je želel Ivan Gale še včeraj na obravnavi, preko svoje pooblaščenke, v sodni vpis vlagati dodatno gradivo, kar jasno kaže na manipulacije in željo po »pravdanju iz zasede«. Med premorom pred njegovim zaslišanjem je preko pooblaščenke predlagal poravnavo, do katere je kasneje tudi prišlo. Na podlagi sklenjenega sporazuma bo Zavod za blagovne rezerve izplačal znesek 54.154 evre bruto. Na zaslišanju je Gale tudi javno priznal, da je prevzemal zaščitno opremo od dobaviteljev po poteku pogodbenih rokov. Tako je zavestno kršil pogodbena določila in javno priznal, da je ves čas zavestno kršil zakonodajo. Sam je javno priznal, da je počel prav to, kar vseskozi očita drugim. Ponarejena poslovna listina, ki jo je Ivan Gale kot predstavnik Zavoda za blagovne rezerve izdal z datumom, 16.04.2020, se vsebinsko nanaša na storitev, ki bi jo skladno s podpisano pogodbo moral plačati dobavitelj opreme. Zato glede tega Ivan Gale zavestno zavaja javnost, da gre zgolj za naročilnico. Dokazljivo dejstvo je, da je Ivan Gale sam sebe postavil na laž z izjavo v medijih po 16.4.2020, ko je kot predstavnik Zavoda jasno povedal, da mora stroške prevoza pokriti dobavitelj opreme. Izjavo za medije je dal po tem, ko je zraven pogodbe, podpisal še dodatno naročilnico za storitve, ki so že bile predmet pogodbe. Zakaj je pred njegovo javno izjavo izdal naročilnico prav za storitve prevoza najbrž, ve le Ivan Gale sam.

Skladno s kasneje ugotovljenimi številnimi hujšimi kršitvami, ki so imele znake kaznivih dejanj, so bili zoper Ivana Galeta na Zavodu za blagovne rezerve dolžni ukrepati. Ugotovljene so bile hujše kršitve zoper zlorabo bank, ponarejanja poslovnih listin in zlorabo uradnega položaja. Vodstvo Zavoda RS za blagovne rezerve je na podlagi ugotovljenih kršitev storilo vse, da se zaščiti interes Zavoda ter državljank in državljanov RS. Zoper Ivana Galeta je na podlagi ugotovljenih kršitev v teku več sodnih postopkov.”

Gale navedbe zavoda označil za laži

Ivan Gale je za Nova24TV vse navedbe zavoda zanikal. Povedal je, da gre za laži nekdanjega delodajalca.

Uredništvo