Kraška gmajna – Divja kulinarika in dvorci doline reke Reke

Kulinarika divjih rastlin, foto: visitkras.info

Ta vikend bo Kraška gmajna najprej posvečena kulinariki iz divjih rastlin, nedelja pa bo posvečena kulturni dediščini gradov doline reke Reke. Dogajanje se bo pričelo v soboto, 21. Aprila ob 13. uri v Parku Škocjanske jame, kjer bo najprej organiziran pohod pod tematskim naslovom Spoznavamo divje rastline v Parku Škocjanske jame ter otroška delavnica za najmlajše z naslovom Skozi igro v svet divjih rastlin. Otroška delavnica bo potekala v dveh delih in sicer najprej med pohodom ter nato zopet ob 16. uri, ko se prične drugi del dogodkov namenjenih odraslim z naslovom Divja kulinarična delavnica.

Ob 19 uri pa bo sledilo predavanje o divji hrani biologinje Andreje Papež Kristanc, avtorice knjižne uspešnice Zeliščar na sprehodu, v katerem vam bo predstavila nekatere pomembnejše divje vrste rastlin skozi letne čase, ob enem pa boste spoznali na kakšne načine jih lahko vključite v vaš jedilnik.

V nedeljo pa se bo dogajanje preselilo v Ilirsko Bistrico na grad Prem, kjer vas bodo ob 16. uri popeljali skozi grad in vam predstavili muzejsko zbirko o gradovih in dvorcih doline reke Reke. Sledila bo predstavitev novo izdane zgibanke o Kettejevi poti od Ilirske Bistrice do Prema, nato pa sledi sprehod do spominske sobe Dragotina Ketteja v vasi Prem.

Sebastjan J